מדוע חשוב לערוך הסכם לחיים משותפים?
• הסכמה בין הצדדים עדיפה על הכרעה שיפוטית – בתחילת הקשר, כשההסכם נכתב ברוח טובה ומרצונם הטוב והחופשי של שני הצדדים המקווים לעתיד ממושך יחד, הסכמה ביניהם תושג בקלות רבה יותר וממקום הוגן ומכבד.
• ודאות משפטית במקום הליכים משפטיים – ההסכמות אליהן יגיעו בני הזוג לאחר שיקול דעת מעמיק יקבלו תוקף משפטי ויביאו את הדיונים לסיומם. הסכם לחיים משותפים יעניק לבני הזוג וודאות משפטית כבר עם הכניסה לקשר, בניגוד למצבים בהם הליכים ממושכים ומורכבים בערכאות משפטיות נערכים אחרי הפרידה.
• הסכמות לעתיד ישפיעו על הקשר בהווה – אותה וודאות משפטית לגבי העתיד, גם במקרה של פרידה, תשחרר את הקשר הזוגי ממתחים פוטנציאליים ותאפשר לו להתנהל על מי מנוחות.
• הסכמות לשמירה על התא המשפחתי – בני זוג שמגדלים יחדיו ילדים, ימשיכו להיות הוריהם החוקיים גם לאחר הפרידה. באמצעות הגעה להסכמות מראש, יצומצמו נקודות החיכוך למינימום ומערכת היחסים ההורית תושתת על הבנות ותפיסות משותפות, ותהיה חשופה פחות לסכסוכים וריבים.
• זכויות רכוש – בדומה להסכם ממון בין בני זוג נשואים, גם בהסכם לחיים משותפים ניתן להגיע להסכמות משותפות בכל הנוגע לרכוש האישי של כל אחד מבני הזוג, ולרכוש שייצבר במהלך החיים המשותפים. בני הזוג יוכלו לעשות הפרדה רכושית, ולקבוע כי מה שהיה שייך לכל אחד טרם כניסתם למערכת היחסים הזוגית, יישאר מחוץ לה, ולא ניתן יהיה לבוא בטענות לגביו; בדומה, ניתן להחליט כי הבית שרכשו יחד ורשום על שמם במשותף, יישאר במקרה של פרידה בבעלות אחד הצדדים בלבד.